Treci la lista cu Anunțuri și Știri

Ambasada Japoniei va sustine localitatea Telita sa modernizeze serviciul public de alimentare cu apa potabila.

24/aug./2022

Contractul de grant a fost semnat la data de 19 august 2022.

Proiectul urmărește îmbunătățirea calității vieții și a sănătății publice a populației din v. Telița, prin modernizarea serviciului centralizat de apă, asigurarea unui acces mai bun la apă potabilă de calitate și servicii de canalizare pentru populația vulnerabilă. Sprijin pentru modernizarea întreprinderii municipale de furnizare a serviciului public de apă și canalizare. Pilotarea primului sistem autonom de epurare a apelor uzate. Implementarea tehnologiilor verzi prin construirea unui parc fotovoltaic de 15kw/ora pentru consum la exploatarea echipamentelor serviciului public de apa si canalizare, la un tarif rentabil. Asigurarea bunastării populației și asigurarea securității alimentare la școală și grădiniță. Asigurarea unui grad sporit de sănătate copiilor din grădiniță și școală, prin instalarea de filtre și purificatoare la sursa de apă potabilă.

In rezultatul proiectului vom avea:

1. Accesul la surse de apă sigură pentru familiile vulnerabile, asigurat. 1,5 km rețea nouă instalată; 50 de consumatori noi, conectați

2. Problema eco-sanitară din localitate, rezolvată. 1 sistem autonom de epurare „ECOLOGIC”, instalat și pilotat; 6 institutii publice racordate la sistemul autonom de epurare.

3. Modernizarea sistemului de contorizare si plata. 4 programe informatice de monitorizare a distribuției, contabilității, e-facturare și e-plată, achiziționate și instalate și active la Întreprinderea Municipală „Aqua Telita”.

4. Reducerea riscului de boli intestinale prin instalarea sistemului de purificare a apei. 1 STATIE COMPACTA DE TRATARE APA - SCT, montata si activa.

5. Reducerea costurilor energetice prin construirea 1 Parc Fotovoltaic cu o putere de 15 kw/ora.

6. asigurarea functionalitatii sistemului pin reparatia valvelor de la fantinile de redistribuire.

Dupa implementarea proiectului localnicii vor avea acces la apa de calitate.