Treci la lista cu Anunțuri și Știri

Masa rotunda la nivel local: Servicii de calitate pentru copii

18/mai/2019

a seminar au participat specialistii Directiei raionale de asistenta sociala Anenii Noi, care au informat publicul despre legislatia in domeniu si despre servicii de protectie sociala de care pot beneficia familiile cu copii in tara noastra. Ei au salutat implementarea proiectului in satul Telita si au mentionat ca asemenea centre multifunctionale in raionul Anenii Noi mai sunt, astfel ca, localitatea va putea prelua bunele practici. Managerul de proiect, Ecaterina Burca, a informat audienta despre obiectivele proiectului, si a facut publice rezultatele lui:
-Un centru comunitar multifunctional de resurse pentru părinţi și copii vulnerabili amenajat, deschis și funcționabil
--Servicii de baie publică amenajat, deschis și funcțional
Serviciu de spălătorie socială amenajat, deschis și funcțional
-Centru de consiliere și sprijin pentru părinţi sau tutori amenajat, deschis și funcțional.
-O cameră pentru odihnă și instruiri amenajată și funcțională.
Parintii, prezenti la masa rotunda, au salutat initiativa si au asigurat managerul de proiect de sustinere si implicare. In particular, Bobrov Victoria, a mentionat ca un asemenea centru este foarte asteptat in localitate si, in sfarsit, copii din Telita vor avea suportul necesar pentru o dezvoltare armonioasa.
Proiectul Servicii sociale de calitate pentru copii în situații de risc prin inaugurarea centrului de zi "Casa Generațiilor" este implementat de AO Media Vest Europa în Comuna Telița, Anenii Noi cu suportul Fundatia Soros-Moldova din resursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societate civilă și guvern” co-finanțat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.